In memoriam Fred Schouten 

Fred melde zich aan na de zomerstop van 2016, het koor bestond toen 1,5 jaar. Hij voelde zich direct thuis bij het koor en bracht iedere avond wel een grote dosis gezelligheid mee. Hij kon het met iedereen goed vinden en was altijd vrolijk. Na een aantal keren het lied Buona Sera / Oh Marie gezongen te hebben viel het mij op dat Fred daarbij zo links van het midden op de achterste rij bijzonder stond te bewegen tijdens de saxofoonsolo in de orkestband, toen er weer een solo kwam lette ik er wat beter op en toen zag dat Fred gewoon “lucht” Saxofoon stond te spelen ik besloot hem toen naar voren te halen en zijn kunsten te vertonen zodat het hele koor kon meegenieten van zijn “act”. Na een paar keer op zijn luchtsax kwam hij met een Intertois saxofoon op de proppen en werd het al een stuk professioneler. Na half Nederland afgestruind door Marijke en Simon kwamen zij met een echte saxemetoeter aanzetten en Fred zo trots als een pauw was vanaf dat moment echt de man van de show. Bij elk optreden kwam de sax uit de koffer en stal Fred de show. En niet alleen bij Buona sera maar bij meerdere sax solo’s stond hij altijd enthousiast te spelen, al dan niet met zwarte roy Orbinson zonnebril op. Publiek en zeker de koorleden vonden het prachtig.
In de Corona tijd heeft Fred ons regelmatig gevraagd of er geen mogelijkheden waren om toch met het koor te oefenen en toen we eindelijk weer mochten was hij echt oprecht blij. In die corona periode was Fred Mondharmonica gaan leren spelen, en bij een van de repetities vroeg hij mij of hij In een Discotheek mee mocht spelen. Natuurlijk kon dat en we waren allemaal heel verrast hoe goed dat al ging. We zagen in de toekomst er een act bij komen en nu niet playbackend maar live on stage!
Eind december gaf Fred aan vanwege het krijgen van een nieuwe knie even uit de running zou zijn. Maar half januari kwam Fred op maandagavond ineens weer binnen gelopen op twee krukken, Hij zei: Kijk ik loop weer als een kieviet, meteen daar achter grijnzend: Wel oude meer wel als een kieviet……
Helaas kwam de week daarop een bericht van Fred dat het niet zo goed ging. En vorige week als donderslag bij heldere hemel heeft Fred ons verlaten. Niet te bevatten en onbegrijpelijk. Vanaf nu Halina, familie en vrienden en Gewoon Hazes moeten we het zonder Fred doen, de solo’s zullen nooit meer hetzelfde zijn,
Het lied Buona Sera zal altijd ter nagedachtenis aan Fred worden gezongen en wij zullen zijn lach zijn performance zijn zang en zijn humor nooit vergeten.
Fred Buona Sera Signor buone sera it is time to say goodbye.
In liefdevolle herinnering Janny Ligthart,

Op vrijdag 6 mei bereikte ons het droevige nieuws dat ons koorlid Janny Ligthart was overleden. Janny was vanaf de oprichting bij ons koor, Janny wist altijd en overal een positieve draai aan te geven, met haar pretoogjes en onvervalste Amsterdamse humor kon ze je bemoedigen en als het moest troosten. Helaas werdt Janny kortgeleden ziek maar ondanks haar onmetende positiviteit en haar wil dat het weer goed zou komen heeft ze de strijd toch verloren.

Wij zullen Janny als koor en als vriendin gaan missen, wij hebben haar met een groot deel van het koor naar haar laatste rustplaats mogen begeleiden door haar Hazes favoriet "Eenzaam zonder jou" te mogen zingen tijdens de uitvaart plechtigheid .

Janny, zo gewoon, zo bijzonder. Gewoon een hele bijzondere vrouw.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nieuwe repetitie locatie het Erasmushuis in  Zaandam

Na een lange tijd van afwezigheid door de Corona maatregelen mogen we nu eindelijk weer zingen. We hebben in het Erasmushuis een nieuwe plek gevonden waar we wekelijks kunnen repeteren.  Iedere maandag avond kunnen we weer lekker repeteren en zingen , het is fantastisch dat we met het Gewoon Hazes Koor weer kunnen starten.  
 De Bullekerk.

Wij hebben de afgelopen jaren heel fijn kunnen en mogen repeteren in de Bullekerk. In aanloop naar ons Kerst/Winter concert zijn we daar gestart met repeteren, tot begin 2020 de Coronacrisis ons in een lange winterslaap heeft gehouden. Helaas kon ons koor na Corona niet meer repeteren in de Bullekerk. Wij danken Niels Busch voor zijn inzet, gastvrijheid en gezelligheid die we mochten ervaren in "zijn" cultureel centrum.   Wij danken ook alle vrijwilligers en Gerbrand Klop voor alle medewerking die we ervaarden.Tolhuys bedankt!!

Het afgelopen jaar hebben wij met heel veel plezier gerepeteerd in het Tolhuys aan de Zaan. De ruimte die Michael van Zaane ons wekelijks ter beschikking stelde was uitermate geschikt voor onze repetities, Kris en Daphne achter de bar waren een prima team en offerde hun vrije maandagavond graag voor ons op. Maar na een jaar brak dat toch wel op en hebben we in overleg met Michael geprobeerd om het koor op dinsdagavond te laten repeteren zodat Michael, Kris en Daphne toch de maandag vrij te kunnen hebben. Helaas zou dat ten kostte gaan van een aantal koorleden die absoluut niet op de dinsdagavond konden repeteren. Wij stonden voor de moeilijke keuze om te verhuizen naar een andere locatie of afscheid nemen van enkele koorleden, tijdens een repetitie voor ons Hazes Kerst / Winterconcert in de Bullekerk werd ons duidelijk dat de Bullekerk, in tegenstelling tot wat wij eerder hadden vernomen, op maandagavond vrij was en konden wij na goed overleg met alle partijen de repetities op de maandagavond blijven houden maar dan vanaf 12 augustus in de Bullekerk.

Wij willen de familie van Zaane, Kris, Daphne en alle andere medewerkers die tijdens onze repetities en feestjes aan het werk waren hartelijk bedanken voor de gastvrijheid, bediening en de prachtige ruimte die het Tolhuys ons geboden hebben. Stichting Gewoon Hazes.

Per 21-02-2019, is ons Gewoon Hazes Koor ondergebracht in Stichting Gewoon Hazes.
Canta-KaraJoki komt naar het Gewoon Hazes Koor
Canta Karajoki komt naar het Tolhuys op Maandag 24 September.U kent ze wel die Canta autootjes de zogenaamde brommobiel, er is echter 1 hele bijzondere Canta, de Canta van Joki Beerendonk. Deze Canta is voorzien van een Karaoke instalatie, disco verlichting,  pluche en  paars gespoten. Joki is diverse naasten verloren aan Altzheimer en heeft in april besloten, nadat ze diverse optredens heeft gedaan in verzorgingshuizen, en de mensen daar heeft zien opbloeien door de muziek, om geld op te gaan halen om deze mensen met meer optredens een heerlijke middag te bezorgen onder de titel "Leef voor je het vergeet"  Er gaat ook een gedeelte naar Altzheimer Nederland. De uitzending worden vanuit de Canta live op Facebook uitgezonden. Om een verzoek nummer aan te vragen moet er minimaal 13 euro worden gestort. Wij zijn trots om met het koor mee te werken aan deze geweldige actie. Natuurlijk passen we niet met z'n allen in de Canta dus komt Joki gewoon naar ons toe.De koorleden hebben inmiddels al geld ingezameld dus we kunnen Joki een mooi bedrag aanbieden maandag avond. Hopelijk kijkt u even mee naar de live uitzending, u kunt de uitzending volgen via Facebook.com en dan Joki Beerendonk zoeken.
Gewoon Hazes naar "het Tolhuys aan de Zaan".

Per 1 september 2018 zal onze huidige oefenruimte "LAS VEGAS" haar deuren definitief sluiten. Wij hebben in Las Vegas afgelopen jaren met veel plezier mogen repeteren, en twee geweldige feesten mogen geven, daar zijn we de familie Brekelmans enorm dankbaar voor. De gastvrijheid van Las Vegas zullen wij nooit vergeten.

In de zoektocht naar een nieuwe repetitie ruimte kwamen we bij Michael van Zaane in het Tolhuys aan de Zaan, we werden direct enthiosiast over de ruimte! Michael was op zijn beurt ook enorm enthiosiast en wilde het koor graag de repetitie riuimte bieden. En zo geschied het dat we vanaf maandag 3 september gaan repeteren in Het Tolhuys aan de Zaan. We hopen op een langdurige samenwerking en kijken er naar uit om na de vakantie te kunnen starten.


 

Feest 20 januari 2018 

 

Wat een fantastisch feest hebben we gehad 20 januari, een volle zaal,en fantastische artiesten die het Gewoon Hazes Koor een warm hart toedragen. Het Koor beet de spits af na en indrukwekkende opening (zie filmpje). Patrick Goezinne wilde heel graag met het koor samen het lied "Wie kan mij vertellen" van Andre Hazes jr zingen dus dat hebben we speciaal hiervoor ingestudeerd. Ook Mart Hoogkamer genoot zichtbaarvan het samen zingen met het koor, hij passte ter plekke zijn repertoire aan en besloot alleen nog maar liedjes van Hazes te zingen waardoor het hele koor de hele tijd achter hem stond mee te zingen, het bezorgde hem kippenvel! One Mike wist het aanwezige publiek heel goed te vermaken met zijn aanstekelijke liedjes en belande zelf ook als roeier in de woonboot! Denny Braaf trad voor het eerst op bij en met Gewoon Hazes, het is echt mooi als de artiesten zelf ook genieten om met het koor te zingen. Ernest van Hartingsveldt, onder toeziend oog van zijn ouders Tiny en Harry, op fantastische wijze verder met het programma. Het publiek ook weer lekker meezingend en dansend. De volgende artiest stond alweer klaar en werd binnen gebracht door de twee danseressen van Showlinea uit Heerhugowaard, de altijd goedlachse en vriendelijke Master Stu heeft weer bewezen dat hij een feestje kan bouwen op zijn geheel eigen wijze, en natuurlijk ook weer samen met het koor. Heel spijtig was het om te horen dat Daantje had afgezegd vanwege een whiplash, ze apte dat ze tijdens een optreden die avond was ingestort en niet kon komen. Gelukkig had de organisatie een Mysteri guest voor deze avond geregeld en hij was bereid om inplaats van twee liedjes als verjaardagskado voor het koor te zingen, het halve uur van Daantje in te vullen, wat natuurlijk een fantastich gebaar was!   Jason Bouman werd dan ook met een groot applaus door het publiek ontvangen, hij zong de sterren van de hemel en het publiek genoot er weer met volle teugen van. De afsluiter van de avond Mick Harren wist het Feest in stijl af te sluiten met geweldige meezingers en met het "waarom" samen met het koor! Wij als organisatie kijken terug op een geweldig feest, en zijn de artiesten, danseressen,  geluid , fotograaf, cameraman, en de crew van Partycenter Las Vegas  ontzettend dankbaar dat dit feest een echt feest is geworden. We willen graag nog even een waanzinnig applaus voor de groep podiumbouwers: Alex Groenewoud, Juan Gomez, Jaques Coret, Rein van Nugteren en  Fred Beets voor het realiseren van het prachtige podium.  

Onze speciale dank gaat uit naar Kelly, Rick, Alex en Paul die onmisbaar waren deze avond.

Yvonne en Joshua.